Hozzávalók kb. 25 szelethez:
2 tojás
8 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
2,5 dl tejföl
7 dkg vaj
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg gríz
6 szem sárgabarack
Elkészítés
1. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra verjük, majd beledolgozzuk a tejfölt és az olvasztott vajat is.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásokhoz adjuk a grízzel együtt. Sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük.
3. A barackokat megmossuk, ketté- vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, a tésztára rakjuk. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Lehűlés után szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
1 szelet: 85 kcal
Fotó: RAS / Recepttár