Hozzávalók 20 szelethez:
20 dkg gríz
15 dkg cukor
2 tojás
25 dkg kefir
2 ek. kakaó
2 ek. barna cukor
1 tk. szódabikarbóna
3 alma
1 tk. fahéj
Elkészítés:
1. A tésztához tálban összekeverjük a grízt, a cukrot, a tojást, a kefirt, a kakaót (esetleg 1-2 kanál barna cukrot) és a szódabikarbónát, állni hagyjuk 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és kicsit állni hagyjuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta az almaszeleteket. Rásimítjuk a grízes masszát, és 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 105 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár