Napi recept: Görögdinnyés bulgur

Hozzávalók 4 személyre:
1 bögre bulgur
1 kisebb görögdinnye fele
4 szál zöldhagyma
1 cs. petrezselyem
fél cs. menta
2 ek. olívaolaj
2 citrom leve

Elkészítés:
1. Felforralunk 1,5 bögre sós vizet, beleszórjuk a bulgurt, és 15 percre letakarjuk. Ennyi idő alatt szépen megduzzad. Majd nagy tálba öntjük, hagyjuk hűlni.
2. A dinnyét meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A zöldfűszereket aprítógépben, vagy késsel felaprítjuk.
3. A bulgurt összekeverjük a dinnyekockákkal, a zöldfűszerekkel, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt megszórhatjuk friss kecske vagy feta sajttal is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 260 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com