Napi recept: Földimogyorós-zöldfűszeres hal

Hozzávalók 4 személyre:
2 salotta hagyma
1 ujjnyi gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek. zöldcitromlé
1 ek. szójaszósz
1 tk. cukor
4 ek. olaj
4 tengeri süllőfilé
4-4 szál friss menta, bazsalikom és/vagy koriander
2 ek. sózatlan földimogyoró
2 ek. friss kapor
A körethez: jázminrizs

Elkészítés:
1. A salottát, a gyömbért, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zöldcitromlevet simára keverjük a szójaszósszal, a cukorral és 2 ek vízzel.
2. Serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. A halat sózzuk, és a halfiléket bőrös felükkel lefelé sütjük, kb. 5-8 percig, míg a bőre ropogósra sül. Ekkor áttesszük a sütőbe, és vastagságtól függően még 5-10 percig sütjük. A halszeleteket tányérra tesszük.
3. Míg a hal sül, a maradék 2 ek. olajon megdinszteljük a salottát a gyömbérrel. Kb. 3 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig kevergetjük. Hozzáöntjük a zöldcitromos keveréket, és 1 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zöldfűszereket és a mogyorót. A halszeletekre halmozzuk, kaporral díszítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: Kb. 35 perc múlva
1 adag: 435 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com