Napi recept: Fagyasztott epres szelet

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
15 dkg liszt
2 ek. barnacukor
7 dkg vaj
2 ek. szeletelt mandula
A krémhez:
4 dl tejszín
10 dkg porcukor
2 ek citromlé
1 csomag habfix
25 dkg eper

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A lisztet a barnacukorral, az olvasztott vajjal és a mandulával összedolgozzuk. Tepsire simítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt összetörjük.
2. Egy 30×40 centis mély műanyag tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, és az aljára szórjuk a fele morzsát.
3. A krémhez a hideg tejszínt a porcukorral, a citromlével és a habfixszel kemény habbá verjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk. A habot az eperrel elkeverjük. A morzsára kenjük, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát. Betesszük a fagyasztóba kb. 3-4 órára. Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük, szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 160 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com