Napi recept: Emeletes almás vargabéles

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg cérnametélt
25 dkg túró
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 dl tejszín
4 alma
2 ek. barna cukor

Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a főtt tésztát és a tejszínhab kb. kétharmad részét.
2. Az almákat megmossuk, a közepüket kiszúrjuk, majd 5-6 szeletre vágjuk, és szeleteket forró, bevonatos serpenyőben megsütjük. Mielőtt kivennénk, minden szeletre barnacukrot szórunk, és kissé rásütjük. Amikor az összes almát megsütöttük, tálalunk.
3. A sült alma szeleteket összerakjuk úgy, hogy 2-2 szelet közé túrós tésztatölteléket kanalazunk. A felépített tornyokat óvatosan tányérra tesszük, a maradék tejszínhabbal díszítjük. Tetszőleges öntetet adhatunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 570 kcal

Fotó: RAS / Recepttár

Csütörtök: fitt:

Rozéban párolt lazac
A1990.

Hetente egyszer mindenképp fogyasszunk halat!

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazac (40 dkg)
1 cs. zöldhagyma
4 ág kakukkfű és rozmaring
4 zsályalevél
1 ek. olívaolaj
3 dl rozé

A körethez:
40 kg burgonya
2 ek. vaj
30 dkg fagyasztott zöldbab
1 dl light tejszín
2 ek. reszelt parmezán
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, leszárítjuk, ha van benne szálka, csipesszel kihúzzuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, tökgyalun hajszálvékonyra szeleteljük.
2. A krumplit cserépszerűen sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ráforgácsoljuk a vajat, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. A zöldbabot sós forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk.
4. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és rádobjuk a zöldhagymát és a fűszernövényeket. Ahogy illatozni kezdenek, felöntjük a rozéval, és amikor forr, beletesszük a lazacszeleteket. 5-8 perc alatt készre pároljuk. A halszeleteket kivesszük.
5. A rozés serpenyőbe öntjük a tejszínt, a felére forraljuk, majd beletesszük a parmezánt és a citrom levét. A lazacot a burgonyaropogóson tálaljuk, a zöldbabbal, és a szósszal meglocsoljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 430 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com