Napi recept: Édes-csípős oldalas fóliás burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg húsos sertésoldalas
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl szójaszósz
0,5 dl szezámolaj
1 kk. chilipehely
1 nagy diónyi friss gyömbér
4 ek cukor
1 kg kisebb szemű burgonya
2 ek szezámmag
1 csokor újhagyma

Elkészítés:
1. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A szójaszószt elkeverjük a szezámolajjal, a fokhagymával és a chilivel. Ráöntjük a húsra, összeforgatjuk, és minimum 2 órán át pácolódni hagyjuk.
2. Az idő leteltével a húst a páccal együtt lábosba öntjük, felöntjük 2,5 dl vízzel, és belekarikázzuk a gyömbért. Lefedve kb. 1 óráig főzzük. 50 percnél hozzákeverjük a cukrot. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.
3. A körethez a burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és mérettől függően kb. fél órát grillezzük. A húst a forró grillen 15 perc alatt megsütjük.
4. A pácot sűrűre beforraljuk, és ezzel megkenjük a húst. Szezámmaggal, felkarikázott újhagymával megszórjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 940 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com