Napi recept: Dinnyetorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A piskótához:
3 tojás
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom héja
7 dkg olvasztott vaj
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
A krémhez:
1 db sárgadinnye
5 lap zselatin
250 g tejföl
10 dkg porcukor
1 citrom leve
250 g tejszínhab
A tetejére:
50 g sárgabaracklekvár
1 db sárgadinnye
1 cs. színtelen tortazselé

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A 24 cm-es kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Tálban, habverővel addig keverjük a tojást a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, amíg habos lesz. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. A lisztet a sütőporral összekeverjük és hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Csomómentesre keverjük, és beleöntjük a formába. 20 percen keresztül sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.
2. A sárgadinnyét félbevágjuk, kiszedjük a magjait, és a húsából egy karalábévájóval golyókat vágunk ki. A zselatinlapok vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, felolvasztjuk. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a citromlével és a zselatinnal. Beletesszük a dinnyedarabok felét (a kevésbé szép golyókat). A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe úgy, hogy ne törjön meg a hab.
3. Az alsó piskótalapot beletesszük a formába, ráöntjük a krémet és lefedjük a tetejét a másik lappal. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy megdermedjen.
4. A baracklekvárt megmelegítjük, lekenjük vele a piskóta tetejét és kirakjuk a maradék dinnyegolyókkal. A tortazselét 250 ml vízzel felforraljuk, a torta tetejére öntjük és hűtőben pihentetjük 1 órán keresztül. Ha megdermedt, a tortaformát eltávolítjuk, és a tortát felszeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 390 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com