Napi recept: Csípős tőkehalfilé avokadós bulgurral

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb tőkehalfilé (kb. 60 dkg) vagy más halfilé
1 tk. csípős paprikakrém
2 ek. olaj
A körethez:
1 csésze bulgur
1 érett avokádó
3 marék bébi spenót
2 citrom leve
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A halat megmossuk, leszárítjuk, a filéket félbevágjuk. Bekenjük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
2. Az avokadókat kettévágjuk, a magját kivesszük, kanállal kiemeljük az avokadóhúst a héjából, majd felkockázzuk és meglocsoljuk a fele citromlével. A spenótot megmossuk, feldaraboljuk. A maradék citromlevet 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.
3. A bulgurt összekeverjük a spenótlevéllel, az avokadóval, (ízlés szerint chilit is tehetünk bele), majd ráöntjük a citromos mártást. Jól összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük, amíg megsült a hal.
4. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a haldarabok mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük benne. A bulgurral kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc
1 adag: 485 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com