Hozzávalók 4 személyre:
A gnocchihoz:
25 dkg cékla
50 dkg burgonya (szétfövő fajta, pl. Ella)
2 ek. olívaolaj
1 tojás
kb. 15 dkg liszt
A raguhoz:
40 dkg pulykacocombfilé
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1 kk. morzsolt tárkony
1 dl fehérbor
1 ek magos mustár
1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát megmossuk, héjastól, alufóliába csomagolva sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. A krumplit héjastól, egészben megfőzzük.
2. Míg a zöldségek megpuhulnak, a raguhoz a húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, megszórjuk a tárkonnyal, Felöntjük fehérborral, beforraljuk, belekeverjük a mustárt és a tejszínt, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, és még néhány percig főzzük. Félretesszük.
3. A sült céklát még melegen meghámozzuk, lereszeljük, a krumplit meghámozzuk, áttörjük, összekeverjük a kettőt. Összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, és annyi liszttel, hogy gyúrható, formázható legyen. Rudakat sodrunk belőle és késsel falatnyi darabokra vágjuk.
4. A gnocchikat bő forró vízben, kis adagokban néhány perc alatt kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Az olívaolajat tálba öntjük, a galuskákkal összeforgatjuk, a raguval frissen tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 560 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár