Napi recept: Céklás-almás tormaleves

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy cékla
40 dkg csirkeszárny
2 szál zöldhagyma
10 dkg alma
2 ek. olaj
1 ek. reszelt torma
1 ek. felaprított petrezselyem
1 tk. balzsamecet

Elkészítés:
1. A céklát megmossuk, héjában megfőzzük, vagy sütőben, fóliába csomagolva megsütjük. A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben megfőzzük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sült céklát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk. Az almát is meghámozzuk, húsát szintén vékony csíkokra vágjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd ráöntjük a szárny főzőlevét, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az összevágott céklát, a reszelt tormát, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor forr, hozzáadjuk az almát, a balzsamecetet és a csirkeszárnyakat. Összefőzzük és tálaljuk. Tálaláskor tehetünk a tetejére frissen reszelt tormát.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag 282 kcal

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy cékla
40 dkg csirkeszárny
2 szál zöldhagyma
10 dkg alma
2 ek. olaj
1 ek. reszelt torma
1 ek. felaprított petrezselyem
1 tk. balzsamecet

Elkészítés:
1. A céklát megmossuk, héjában megfőzzük, vagy sütőben, fóliába csomagolva megsütjük. A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben megfőzzük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sült céklát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk. Az almát is meghámozzuk, húsát szintén vékony csíkokra vágjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd ráöntjük a szárny főzőlevét, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az összevágott céklát, a reszelt tormát, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor forr, hozzáadjuk az almát, a balzsamecetet és a csirkeszárnyakat. Összefőzzük és tálaljuk. Tálaláskor tehetünk a tetejére frissen reszelt tormát.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag 282 kcal

Fotó: recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com