Bögrés túrós cseresznyével
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához (2 dl-es bögrét használunk):
4 tojás
20 dkg vaj
1,5 bögre cukor
3 bögre liszt
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
50 dkg cseresznye
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. A tojást, a vajat és a cukrot tálba tesszük, jól összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot is. Ragadós tésztát kapunk, ne aggódjunk, ilyennek kell lennie. Két részre osztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
2. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, a tésztára szórjuk. A túrót, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással összekavarjuk. A masszát rásimítjuk a cseresznyére, majd befedjük a tészta másik felével. A sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Felszeleteljük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Munka: kb. 35 perc
1 szelet: 280 kcal
Fotó: RAS / Recepttár