Napi recept: Barackos-szedres fagyi

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
3 nagy érett őszibarack
1 citrom leve
3 ek. porcukor
30 dkg cukor
4 tojás
5 dl tejszín
25 dkg szeder

Elkészítés:
1. A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kettévágjuk, magját kivesszük. A citromlével és a porcukorral botmixer segítségével péppé zúzzuk. Tegyük félre.
2. A cukrot 2 dl vízbe szórjuk, felforraljuk, addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Közben a tojást habosra verjük, lassan hozzáöntjük a cukorszirupot, és tovább keverjük 2-3 percig. Ezt követően az őszibarackos pépet is hozzáadjuk. Tegyük félre hűlni.
3. Közben a szedret megmossuk, pürésítjük a porcukorral, majd szitán átpasszírozzuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, beleforgatjuk a barackos krémbe. A szederpürét is elkeverjük a habban, de ne teljesen azért, hogy márványos maradjon.
4. Kibélelünk frissen tartó fóliával egy 10×25 cm hosszú formát, beleöntjük a krémet, és 6-8 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 15 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd szeletelve táljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 8 óra múlva
1 szelet: 410 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com