Napi recept: Barackos kocka

Hozzávalók kb. 25 szelethez:
60 dkg sárgabarack
1 mk. őrölt fahéj
A világos tésztához:
25 dkg margarin
1 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A sötét tésztához:
4 tojás
4 ek. cukor
1 ek. olaj
1 citrom reszelt héja
1 ek. kakaópor
3 ek. liszt
1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:
1. Sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A barackokat megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy közepes tepsit.
2. A világos tésztához habosra keverjük a margarint a tojással, a cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha elválik az edény falától belenyomkodjuk a tepsibe. A barackokat sorban rátesszük a tésztára, megszórjuk fahéjjal, majd a sütőben 25 percig elősütjük.
3. A sötét tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat és robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd végül nagyon óvatosan a tojásfehérjék habját is.
4. Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a masszánkat. A sütőt 170 °C-ra lekapcsoljuk, és további 20 percig sütjük a süteményt. Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórhatjuk.

Munka: kb. 45 perc
1 szelet: 195 kcal

Fotó: Recepttár / RAS



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com