Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb sertésszűzpecsenye
1 mk. őrölt szegfűbors
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 nagy cs. petrezselyem
1 ek. magos mustár
6-8 szelet bacon
A mártáshoz:
1 kis fej hagyma
1 tk. vaj
5 dkg aszalt vörös áfonya
2 dl száraz vörösbor
1 ág rozmaring
A körethez:
30 dkg basmati rizs
5 dkg zöld pisztáciabél (sótlan)
5 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A húst sóval, borssal, a szegfűborssal megszórjuk, sütőtálra tesszük. Az áfonyát és a petrezselymet felaprítjuk, egy kis tálban összekeverjük a mustárral. A húsra kenjük. A baconszeletekkel körbetekerjük a húst úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. 45 percre a sütőbe tesszük.
2. A rizst megmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. A pisztáciát felaprítjuk, és összekeverjük a rizzsel meg az áfonyával.
3. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rozmaringot, az áfonyát, és felöntjük a borral. Jól beforraljuk, majd a rozmaringágat kidobjuk.
4. A húst a sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, utána szeleteljük, a mártással és a rizzsel tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 585 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár