Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya
3 alma
1 fej vöröshagyma
2 ek. vaj
1 liter zöldségleves, 2 kockából
1/2 cs. petrezselyem
1 dl tejszín
4 szelet bacon
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, 1 szemet félreteszünk, a többit kisebb darabokra vágjuk. Almát megmossuk, ízlés szerint meg is hámozhatjuk, negyedekre vágjuk és kimagozzuk. Egy fél almát félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
2. Mély serpenyőben a fele vajat felforrósítjuk, lepirítjuk rajta a hagymát, az összevágott almát és burgonyát. Hozzáadjuk a levest, felforraljuk és 15 percig pároljuk. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.
3. Közben a petrezselymet durvára vágjuk. A félretett burgonyát és almát apróra kockázzuk, majd serpenyőben, a maradék felforrósított vajon megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük, és a bacont is pirosra sütjük. Tálaláskor a leveshez hozzáadjuk a burgonya- és az almakockákat, rátesszük bacont és a petrezselyemmel megszórva frissen kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 340 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár