Napi recept: Almás batyuk

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg áttört túró
1 tojás
5 dkg cukor
7 ek. tej
6 ek. olaj
1 ek. tejföl
1 mk. sütőpor

A töltelékhez:
3 db alma
1 ek. cukor
1 mk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, letakarva 20 percet pihentetjük.
2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal egy lábosban puhára pároljuk.
3. A tésztát lisztezett deszkán nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és kb. 15 cm magas háromszögekre vágjuk. A háromszögek két szára mentén 2-2 kisebb vágást ejtünk, úgy, hogy középen, egy csíkban maradjon hely kb. egy kanálnyi tölteléknek. Középre halmozunk a töltelékből, majd a két oldalt ráhajtjuk.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a tésztákat. A sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 205 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com