Napi recept: Almarózsák

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
4 db alma (piros)
Fél citrom leve
10 dkg baracklekvár
2 ek. barnacukor
2 csomag friss leveles tészta (á 275 gramm)
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A almákat megmossuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk, és hajszálvékonyan felszeleteljük – nem hámozzuk meg. Egy tálba vizet teszünk, belecsavarjuk a fél citrom levét, és az almaszeleteket belerakjuk. A mikróban 2-5 percig melegítjük, hogy az almák kissé megpuhuljanak, de ne legyen belőlük pép. Erre azért van szükség, hogy a szeletek ne töredezzenek el, amikor feltekerjük a rózsákat.
2. A muffin sütőforma mélyedéseit kikenjük vajjal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lekvárt megmelegítjük a cukorral.
3. A leveles tésztákat kitekerjük, 6-6 egyforma hosszú csíkra vágjuk keresztben. Megkenjük a lekvárral, és egyik oldalán hosszában elrendezzük a lecsepegtetett almaszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást és túlérjenek a tészta szélén. A tészta másik felét ráhajtjuk és az egyik oldalról feltekerjük. A sütőforma mélyedéseibe helyezzük a tésztarózsákat, és a sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 225 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com