Ma kezdődik a Labdarúgó Európa-bajnokság, megérkezett Budapestre a portugál válogatott

“Biztos vagyok benne, hogy jól alakulnak majd a dolgok” – mondta még az elutazás előtt Cristiano Ronaldo, az együttes szupersztárja. “A munkát elvégeztük. A legfontosabb, hogy jól kezdjünk és megverjük a magyarokat” – tette hozzá a Juventus 36 éves, ötszörös aranylabdás támadója. Cristiano Ronaldo, a portugálok ötszörös aranylabdás labdarúgója még a korábbiaknál is motiváltabban várja a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot. “Úgy vagyok ezzel az Európa-bajnoksággal, mint amikor először léphettem pályára. Ugyanolyan motiváltnak érzem magam, sőt, most talán még motiváltabb is vagyok, mint annak idején 2004-ben” – mondta a portugál szövetség 360 című magazinjának.

Pénteken 21 órakor az olasz és a török válogatott mérkőzésével megkezdődik a 16. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét szerepelhet a magyar csapat.

Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) korábbi elnöke a szervezet fennállásának 60. évfordulójára különleges, az egész földrészen átívelő tornát álmodott meg, amely Magyarországnak is esélyt kínált a rendezésre. Budapest 2014 szeptemberében el is nyerte a társházigazda szerepét: a 2019 novemberében átadott Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.

A francia sportvezető évekkel ezelőtt még nem sejthette, hogy az ötlete milyen nehézségeket jelent majd a koronavírus-járvány kitörése miatt. Az eseményt eredetileg 13 ország egy-egy stadionjában rendezték volna, de ezen már 2017 decemberében változtatni kellett, a brüsszeli stadion építésének csúszása miatt ugyanis a belga főváros csoportmérkőzéseit és nyolcaddöntőjét az elődöntőre és fináléra kijelölt London vette át. A pandémia aztán további változtatásokra kényszerítette az UEFA-t, egyrészt a kontinensviadalt 2020 nyaráról egy évvel el kellett halasztani, másrészt idén áprilisban Bilbaót Sevillára cserélte, Dublin csoportmeccseit pedig Szentpétervárra, a nyolcaddöntőjét pedig Londonba helyezte át, mivel a két város nem tudta garantálni a szurkolók beengedését. A végül 11-re redukálódott rendező város közül kizárólag Budapest vállalta a telt házas rendezést. E tekintetben München a sereghajtó a kapacitás 20 százalékos kihasználtságával, Bukarest, Koppenhága, Glasgow, London és Róma legalább 25, a beugró Sevilla 30, Amszterdam 33 százalékot vállalt, míg Baku és Szentpétervár minden második székre enged szurkolót.

Forrás: MTI
Kép: Facebook/Budapest Airportcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com