Lazaccal töltött kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rizs (kerekszemű)
4 kisebb lazacfilé (á 10 dkg)
4 nagy (8 kicsi) kelkáposztalevél
2 csokor petrezselyem
2 dl főzőtejszín (10%)
2 ek. torma (friss vagy üveges)

Elkészítés:
1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A lazacot bevonatos serpenyőben, nagyon kevés vízzel 4-5 perc alatt megpároljuk. A halhúst leszedjük a bőréről, sózzuk, borsozzuk.
2. A kelkáposzta-leveleket lobogó sós vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk, majd hideg vízbe tesszük, utána konyha papírkendőn lecsepegtetjük.
3. A petrezselymet a káposztalevelekhez hasonlóan forró vízbe mártjuk, kiszedjük, majd összemixeljük a tejszínnel és a tormával, kevés sóval ízesítjük.
4. A káposztalevél közepére rizst teszünk, erre jön a lazac, majd behajtogatjuk, és serpenyőbe helyezzük. (A kisebb kelkáposztalevelekből kettőt használjunk a csomagoláshoz.) Aláöntjük a tejszínes szószt és lefedve kb. 10 perc alatt összeforraljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 410 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com