Jelmezek milliói közül válogathatnak ezentúl a magyar filmesek idehaza – Budapesten nyit bemutatótermet a Theaterkunst

A Theaterkunst Németország legnagyobb kosztümös cégeként több mint 10 millió jelmezből, cipőből és kiegészítőből álló gyűjteményével bármilyen korszakhoz, stílushoz, divathoz kapcsolódó igényt ki tud elégíteni. A készletet vásárlások, saját gyártás és felújítások útján folyamatosan bővítik. A berlini központban, valamint a Kölnben, Varsóban és most már Budapesten található telephelyeken 25 ember dolgozik, a cég évente 900 produkciót szolgál ki. A tapasztalt, lelkes és szenvedélyes szakemberekből álló csapat felbecsülhetetlen tudást és tapasztalatot egyesít, ez továbbra is biztosítja a cég vezető szerepét az iparágban.

A Theaterkunst a magyar filmipari boom-ot látva úgy vélte: elérkezett az idő, hogy helyi kosztümházat nyisson a még közvetlenebb kiszolgálás érdekében. “A német filmipar Magyarországon igen aktív, ezért úgy döntöttünk, hogy a jelmezeket akkor is biztosítjuk, ha a forgatás nem Németországban zajlik. Már dolgozunk magyar jelmeztervezőkkel is, ez nagy öröm számunkra” – mondja Andrea Peters vezérigazgató.
A hazai szakemberek is üdvözlik a lehetőséget. “Hozzáférésben, szerződésben, szállításban is megkönnyíti a magyar filmesek dolgát egy ilyen budapesti bázis, egy csomó utazást is meg lehet spórolni. Az előkészítés, majd a forgatás alatt még sokat változnak a dolgok, és sokkal egyszerűbb, ha helyben rendelkezésre állnak a ruhadarabok” – véli Juristovszky Sosa jelmeztervező.

A Theaterkunst budapesti bázisa a VI. kerületben, a Paulay Ede utca 55. szám alatt nyílik bemutatóteremmel, próbateremmel – a varrónővel itt az átalakításhoz szükséges próbát is meg lehet ejteni diszkrét környezetben. “A magyar szakemberek az online showroomban megtalálhatják a megfelelő darabokat, lehetőség van arra is, hogy Németországba utazzanak, itt szállást is kaphatnak appartmanunkban, és emellett Budapesten is lesz jelmezválaszték” – jelzi Andrea Peters vezérigazgató.

A Theaterkunst már dédszüleink idejében is foglalkozott jelmezekkel. A cég 1907-ben nyitotta első kosztümházát Berlinben. A múlt század 20-as, 30-as éveiben, a filmgyártás hőskorában a Theaterkunst a nemzetközi piacon is megjelent – az 1930-ban bemutatott A kék angyal című német filmben Marlene Dietrich viselte ruháit, a Ben Hur (1959) című monumentális alkotás főszereplői pedig korábban Amerikából hajóztak Európába páncél- és köpenypróbára. A cég New Yorkban, Amsterdamban, Londonban, Koppenhágában és Stockholmban is irodát nyitott.

A 90-es években a cég egyebek mellett a Meryl Streep, Jeremy Irons, Glenn Close, Winona Ryder és Antonio Banderas főszereplésével forgatott A kísértetház vagy a Ryan közlegény megmentése című Oscar-díjas mozi forgatásához biztosított jelmezeket. A Theaterkunst kellékeit, öltözékeit használták például Quentin Tarantino Becstelen brigantik című filmjében, amelynek egyik főszereplője Brad Pitt volt.

Forrás: Buzzword Strategies /Theaterkunst
Kép: Facebook/Theaterkunstcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com