Emléktáblát helyeztek el a néhai Diana hercegnő egykori londoni lakásánál

Kék emléktáblát Nagy-Britanniában olyan néhai közéleti személyiségeknek – köztük sportolóknak, politikusoknak, színészeknek – állít a brit kulturális örökséget gondozó szervezet, az English Heritage, akiknek tevékenységét az utókor kiemelkedőnek ítéli.

A hercegnő a King’s Road közelében, a Coleherne Court 60-as szám alatt egy bérházban lakott 1979 és 1981 között, amikor a fővárosba költözött és egy óvodában dolgozott még azelőtt, hogy hozzáment volna Károly herceg brit trónörököshöz. Diana néhány barátnőjével élt itt, köztük Virginia Clarke-kal (lánykori nevén Pitmannel), aki segített leleplezni az emléktáblát a szerdai ünnepélyes átadón.
Az itt töltött évekre Diana "élete legboldogabb időszakaként" utalt Andrew Morton Diana igaz története – saját szavaival című könyve szerint.

Lady Diana a monarchia eddigi legmagasabb rangú néhai tagja, akire ezzel az elismeréssel emlékeznek. Az emléktáblákról döntő tanács a londoniak véleménye alapján választotta a néhai walesi hercegnőt, aki idén töltötte volna be 60. életévét.
"Diana volt a világ egyik leghíresebb hölgye, hírnevét és befolyását pedig arra használta, hogy felhívja a figyelmet olyan problémákra, mint a hajléktalanság és a taposóaknák. Kritikus jelentőségű szerepet játszott az olyan betegségek destigmatizálásában, mint a HIV, a lepra és a depresszió" – mondta az Eglish Heritage igazgatója, Anna Eavis.

Lady Diana 1981-ben ment férjez Károly herceghez, házasságuk azonban 1992-ben véget ért. A "szívek királynője" öt évvel később, 1997-ben autóbalesetben hunyt el Párizsban.

Forrás: MTI
Kép: www.geo.tvcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com