Elemző: az országgyűlési frakció megmentheti a Jobbikot

Farkas Örs politikai elemző szerint országgyűlési frakciója megmentheti a megszűnéstől a büntetések miatt nehéz anyagi helyzetbe került Jobbikot.

    Az elemző a M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön azt mondta, ugyan nehezíti a Jobbik helyzetét, hogy a párt tagjainak jelentős része kilépett, az országgyűlési frakció a Jobbik berkein belül marad, ez pedig az államin kívül a legnagyobb forrása lehet a politikai közösségnek.
Úgy vélekedett, ha a Jobbik nem kampányol a 2019-es európai parlamenti és az önkormányzati választásokon, akkor az a helyzet állhat elő, hogy a párt a jövőben nem képes biztosítani saját finanszírozását. Szerinte egyébként kampányolni fognak.
Az elemző kitért arra is, hogy a párt közlése szerint a Jobbik százmillió forintot kapott a támogatóktól az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által a 2017-es plakátkampány miatt kiszabott büntetés kifizetésére, de azt a kampányra használták fel. A közzétett elszámolásban csak húszmilliót tüntettek fel, nyolcvanról nem számoltak be – mondta.
Szerinte a Jobbik azért “trükközik a számokkal”, hogy ne lépjék át a kampányra fordítható költségvetési határt.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com