Bojkottal kell szembenéznie a Mulan forgalmazóinak

A korábbi animációs filmből élőszereplőkkel újraforgatott kalandfilm főhőse, Mulan, egy kínai lány, aki a családja becsületének védelmében apja helyébe lépve, férfinak öltözve vesz részt a háborúban. A filmet márciusban mutatták volna be, ám a koronavírus-világjárvány miatt ezt többször is el kellett halasztani. A Disney végül augusztus elején úgy döntött, saját streamingszolgáltatóján, a Disney Pluson teszi emelt áron hozzáférhetővé a filmet az Egyesült Államokban és néhány más országban szeptember elejétől.
A nézők észrevették, hogy a produkció nyolc kínai kormányzati szervnek, köztük Hszincsiang régiónak is köszönetét fejezte ki, amelynek kormányát azzal vádolják, hogy tömegesen internálja az etnikai kisebbséghez tartozókat.
A film forgatása számos helyszínen, köztük Hszincsiang több vidékén zajlott a médiajelentések szerint.
A stúdió többek között a turpani közbiztonsági hivatalnak is köszönetet mondott a film végén megjelenő feliraton. A Hszincsiang keleti részén fekvő városban a dokumentumok szerint számos internáló tábor működik.
A Mulan elleni, közösségi médián, köztük a Twitteren terjedő bojkottfelhívást megelőzte egy tavalyi bojkottkezdeményezés, amelyet az váltott ki, hogy a film főszereplője, Liu Jifei egy nyilatkozatában támogatta a hongkongi rendőrséget, amely fellépett a demokráciáért tüntetők ellen.

Forrás: MTI
Kép: Facebook.com/pg/WaltDisneyMulancool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com