Az elmúlt 150 év divatját bemutató tárlat nyílik a New York-i Metropolitan Múzeumban

Az intézmény fennállásának 150. évfordulóját ünneplő About Time: Fashion and Duration elnevezésű tárlat Henri Bergson francia filozófus időelméletét alapul véve mutatja be, hogy a ruhák miként generálnak olyan időbeli asszociációkat, amelyek egybeolvasztják a múltat, a jelent és a jövőt.
A február 7-ig látogatható tárlaton szereplő tárgyak többsége a The Costume Institute gyűjteményéből származik – olvasható az intézmény honlapján.
A ruhák mindegyike fekete színű, hogy jól látható legyen a sziluettek változása, kivéve a kiállítás legvégén, ahol a Viktor & Rolf divatház 2020-as tavaszi-nyári haute couture kollekciójának egy darabja kapott helyett.
Az újrahasznosított szövetdarabokból készült fehér ruha a divat jövőjét – a közösséget, az együttműködést és a fenntarthatóságot – szimbolizálja.

A Met augusztus végén nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt, miután csaknem hat hónapig zárva volt a koronavírus-járvány miatt.
A múzeumban negyedére korlátozták a megszokott látogatószámot, gyakoribb lett a takarítás és mindenki számára kötelező a maszkviselés, valamint a távolságtartás.

Forrás: MTI
Kép: metmuseum.org
Videó: Youtube.com/user/metmuseumcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com