Az 5. helyen zárta a vb-t a magyar válogatott

Miután százszázalékos eredménnyel jutott tovább férfi válogatottunk az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, a következő feladat is adott volt, a soron következő három találkozóból legalább kettőt meg kell nyerni.
Először Brazília, majd Lengyelország ellen lépett pályára a Gulyás István vezette magyar együttes, amely mindkét találkozón nagyon magabiztosan, lendületesen játszott és sima győzelmet aratott, ezzel bebiztosítva helyét a legjobb nyolc között.
A harmadik, – szintén biztos továbbjutó – Spanyolország elleni találkozón így már csak az volt a kérdés, ki zár az I. középdöntő csoport első helyén, azaz kinek lesz Franciaország és kinek Norvégia a következő ellenfele. A tartalékos, kulcsjátékosait pihentető magyar alakulat sok hibával kézilabdázott és 36-28-ra kikapott, ezzel a második helyen zárva, megkapva Franciaországot negyeddöntős ellenfélként. Az elődöntőbe jutásról döntő összecsapáson remekül kezdett Magyarország, a 11. percben már 7-1 volt a mi javunkra, de feljavult az ellenfél játéka, amely így a második játékrész közepén a vezetést is átvette. A találkozó utolsó három percében háromgólos hátrányról mentette 30-30-as döntetlenre a mérkőzést válogatottunk, a hosszabbításban azonban már nem sikerült újra felülkerekedni a franciákon.
A magyar válogatott az 5. helyen zárta az egyiptomi tornát, amely férfi nemzeti együttesünk történetének harmadik legjobb eredménye a világversenyről.

Forrás: MKSZ
Kép: MKSZcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com