Napi recept: Szőlős-habos piték

Hozzávalók 6 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás

A töltelékhez:
1 dl fehérbor
5 dkg cukor
1 citrom leve
20 dkg szőlő
4 dkg darált mandula

A habhoz:
4 tojásfehérje
1 tk. citromlé
10 dkg porcukor

Elkészítés
1. A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a bort a cukorral és a citromlével összeforraljuk, majd hozzáadjuk a szőlőt (néhány szemet tegyünk félre), és néhány percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mandulát. Hűlni hagyjuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 6 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele 8-10 cm átmérőjű piteformákat. Mindegyikre sütőpapírt terítünk, nehezéket (sütőbab, rizs, szárazbab) szórunk rá, és 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd levesszük a sütőpapírt a nehezékkel együtt. A pitéket megtöltjük a szőlős töltelékkel.
4. Felkapcsoljuk a sütőt 220 °C-ra. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk a citromlével és a porcukorral. Elosztjuk a sütemény tetején, belenyomkodjuk a félretett szőlőszemeket, majd még 10 percig sütjük, amíg a hab megpirul.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 505 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com