Napi recept: Ropogós malachasalja zöldségekkel

Hozzávalók 6 személyre:
kb. 2,5 kg bőrös malackaraj
4 ek. tengeri só
1 csokor petrezselyem
1 maroknyi zsálya
2 ág rozmaring levél
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
6 db répa
6 db paszternák
5 dl mandulatej

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, a bőrét 1 cm távolságban bevagdossuk, majd 2 ek. tengeri sóval bedörzsöljük, és lefedés nélkül a hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát.
2. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a maradék sót és 2 ek olajat összekeverünk, állni hagyjuk.
3. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A hűtőből kivett karaj bőréről lesöpörjük a sót és minden megmaradt nedvességet letörlünk róla egy papírtörlővel. Bőrével lefelé deszkára helyezzük, és a húsos részt megkenjük a zöldfűszeres keverékkel. Feltekerjük és konyhai madzaggal 2x-3x körbe kötjük, majd a bőrét megkenjük a maradék olajjal.
4. A répát, a paszternákokat megpucoljuk, tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a mandulatejet és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egy másik kiolajozott tűzálló tálba helyezzük a karajtekercset és mindkettőt 25 percig sütjük az előmelegített sütőben. Ezután lejjebb vesszük 200 °C-ra a hőmérsékletet és sütjük további 55-60 percig vagy amíg ropogós nem lesz a bőre és átsült a karaj. Ha megsült, még 10 percig pihentetjük, utána szeleteljük. A zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 970 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com