Hozzávalók 4 szelethez:
20 dkg marhahús
20 dkg gomba
1 darab póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1-1 csipet őrölt római kömény és őrölt chili
1 dl fehérbor
1 ág rozmaring levelei
4 nagy szelet rozskenyér
4 ek. reszelt sajt
Elkészítés:
1. A húst egészen apróra összevágjuk. A gombát, a póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a pórét. Rövid kevergetés után hozzáadjuk a húst, átpirítjuk. Sóval, borssal, a római köménnyel és a chilivel ízesítjük. Felöntjük kevés vízzel és megpároljuk.
2. A gombát is a serpenyőbe tesszük, a borral felöntjük, megszórjuk a fokhagymával és a rozmaringgal. Még 10 percig főzzük, majd félrehúzzuk.
3. A kenyereket megpirítjuk, ráhalmozzuk a gombás ragut, és megszórjuk a reszelt sajttal. A sütőt forró (grill) fokozatra állítjuk, és a szendvicset 2 perc alatt megpirítjuk. Paradicsommal vagy ízlés szerint salátával tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 szelet: 246 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár