Hozzávalók 4 személyre
3 szál póréhagyma
2 ek. olaj
3 ek. liszt
1 dl száraz fehérbor
1 zöldségleveskocka
1 dl tejszín
10 dkg zöldfűszeres krémsajt
pirított kenyérkocka a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A hagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olajon a pórét fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és kicsit átsütjük. Felöntjük a borral, 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd botmixerrel péppé mixeljük.
2. A tejszínt a krémsajttal és kevés főzőlével kikeverjük, a leveshez adjuk, még kb. 5 percig főzzük. Felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórunk bele.
Munka: kb. 75 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 325 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Recept: RAS / Recepttár