Napi recept: Kacsacombok szőlővel, formázott burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 dl száraz fehérbor
15 dkg fehér szőlő
15 dkg piros szőlő
A dominóburgonyához:
1 kg burgonya
4 szál friss majoránna
2 ek. vaj

Elkészítés:
1. A kacsacombokat megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a rozmaringleveleket apróra vágjuk. A combok húsos részét bedörzsöljük a fokhagymával meg a rozmaringgal és forró serpenyőben, bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bőrös felükkel felfelé tepsibe áttesszük, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, aláöntjük a bort és 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 1-1,5 óra alatt háromnegyed puhára pároljuk a sütőben 180 °C-on.
2. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. A körethez a burgonyákat meghámozzuk, tégla alakú darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majoránnát felaprítjuk.
3. Ha letelt az idő, a húsról levesszük a fóliát, mellészórjuk a szőlőt és a visszatolva a sütőbe, 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
4. A felforrósított vajon megfuttatjuk a majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét. Tálaláskor tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 745 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Recept: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com